Skolmat

Veckomatsedel för varje förskola, grundskola och Rudbecksgymnasiet finns att läsa på SchoolSoft Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., dinskolmat.se Länk till annan webbplats. eller via appen Skolmaten.

Måltider i skola och barnomsorg

I förskolan erbjuds frukost, lunch och mellanmål varje dag. De flesta förskolor har egna tillagningskök.

Fritidshemmen erbjuder frukost och mellanmål.

Grundskolan och gymnasieskolan erbjuder lunch och i vissa fall även frukost. Skollunchen är en komplett måltid. Den innehåller varmrätt, grönsaker, dryck såsom lättmjölk eller vatten, bröd med matfett och en salladsbuffé. En portion innehåller mellan 30 till 35 procent av det dagliga energi och näringsbehovet.

Fem av sex skolor i kommunen har egna tillagningskök.

Specialkost

Tidaholms kommun erbjuder specialkost för barn och elever som av medicinska, etiska eller kulturella skäl har behov av anpassad skolmat.

Från och med hösten 2021 kommer pappersblanketterna som rör specialkost för barn/elever att ersättas av digitala medgivanden. Detta innebär att du som tidigare ansökt om specialkost behöver göra en ny ansökan. Obs! du behöver inte lämna ett nytt läkarintyg.

En ny ansökan om specialkost gör du via kommunens e-tjänster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Länk hittar du längst ner på denna sida.

Skolmjölksstöd

Skolorna inom Tidaholms kommun tar emot skolmjölksstöd från EU.

EU logotyp skolmjölksstöd

Kontakt

Ulrika Aleniusson

Måltidschef

Telefon: 0502-60 67 17

E-post: ulrika.aleniusson@tidaholm.se

Besöksadress: Stadshuset, Torggatan 26 A, Tidaholm

Postadress: Tidaholms kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen, 522 83  Tidaholm

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:19 februari 2024