Gymnasieval

Tidaholms kommun ingår tillsammans med Skaraborgs övriga kommuner i Utbildning Skaraborg. Detta samverkansavtal innebär att elever i Tidaholms kommun har rätt att bli mottagen i första hand inom hela Skaraborg. För att se vilka gymnasieskolor och program som finns i Skaraborg kan du besöka Utbildning Skaraborgs webbplatslänk till annan webbplats.

Tidaholms kommun har en egen gymnasieskola, Rudbecksgymnasiet, som har ett brett programutbud med både yrkes- och högskoleförberedande program.

Stöd och vägledning

Studie- och yrkesvägledare på grundskolan samt på Introduktionsprogrammen arbetar med vägledning och information inför gymnasiet och hjälper eleverna med ansökan som görs via Utbildning Skaraborg. På Skolverkets webbplats utbildningsguidenlänk till annan webbplats finns information om gymnasiet, behörighetskrav, programstrukturer och mycket annat.

Inackorderingstillägg

Om du väljer att studera i annan kommun kan du ha rätt till inackorderingstillägg. Det finns en e-tjänst för ansökan om inackorderingstillägglänk till annan webbplats som Utbildning Skaraborg tillhandahåller.

Om du ska studera på en friskola i en annan kommun ansökan om inackorderingstillägg via Centrala studiestödsnämndenlänk till annan webbplats.

Kontakt

Frida Johansen

Studie- och yrkesvägledare

Telefon: 0502‑60 61 34

E-post: frida.johansen@tidaholm.se

Besök & leverans: Forsenskolan, Forsgatan 7, 522 32 Tidaholm

Post: Forsenskolan, 522 83 Tidaholm

 

Rudbecksgymnasiet administration

Telefon: 0502-60 61 48

E-post: rudbecksgymnasiet@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:27 april 2020