Sjukanmälan och ledighet

Om ditt barn behöver stanna hemma från förskola, fritids, förskoleklass, grundskola eller gymnasieskola på grund av sjukdom ska du som vårdnadshavare göra en sjukanmälan. Om ditt barn ska vara ledigt från förskola eller fritids ska du i förväg meddela detta till pedagogerna på avdelningen. Om du som vårdnadshavare vill att ditt barn ska få ledigt från förskoleklass eller grundskola behöver du göra en ledighetsansökan. Blankett för ansökan om ledighet finner du längre ner på sidan.

Sjukanmälan

Sjukanmälan ska göras före klockan 8 på morgonen. Barnomsorg och skola kontaktar dig som vårdnadshavare omgående om ditt barn inte kommer till verksamheten enligt barnets schema och det saknas en sjukanmälan.

För sjukanmälan till barnomsorg och fritidshem vänligen kontakta avdelningen där ditt barn är placerat. Grundskolorna har olika telefonnummer för sjukanmälan. Kontaktuppgifter hittar du här:

För Ekedalens skola, Fröjereds skola, Hökensåsskolan och Valstads skola kan du även göra sjukanmälan genom att logga in på lärplattformen Vklasslänk till annan webbplats.

Ledighet från grundskola

Du som är vårdnadshavare för ett barn som går i grundskolan kan ansökan om ledighet för ditt barn  genom att fylla i en blankett som du sedan lämnar till elevens lärare/mentor. Skolans personal gör då en samlad bedömning av huruvida eleven kan vara borta från skolan eller inte. Ansökan om ledighet ska om möjligt ske senast en månad före det att den avsedda ledigheten inleds.

Ledighet från barnomsorg och fritids

Det är viktigt att du som vårdnadshavare meddelar personalen på ditt barns avdelning om ditt barn ska vara ledigt från verksamheten.

Det är också viktigt att du som vårdnadshavare informerar personalen om du ändrar tiden då barnet kommer till verksamheten på morgonen eller om någon annan än vårdnadshavaren ska hämta barnet.

Personalen kontaktar dig som vårdnadshavaren omgående om ditt barn uteblir från verksamheten då sjukanmälan och anmälan om ledighet saknas.

Kontakt

Barn- och utbildningskontoret

Telefon: 0502-60 61 05

E-post: bunkontoret@tidaholm.se

Besök: Stadshuset, Torggatan 26 A, 522 31 Tidaholm

Post: Tidaholms kommun, Barn- och utbildningskontoret, 522 83 Tidaholm

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:12 februari 2019