Öppen ungdomsverksamhet

EnTrappaNer logotyp

Hit är alla välkomna från årskurs fem till gymnasiet, på givna tider för olika åldrar.
Här serverar vi enklare fika och mellanmål till ungdomar efter skolan och det finns en mängd olika aktiviteter att ägna sig åt. Så som biljard, spela brädspel eller TV-spel, pyssla, baka mm..

EnTrappaNer är en KEKS baserad verksamhet.
KEKS är inte, KEKS blir – vad vi gör det till, tillsammans!
KEKS formulerat verksamhetens huvudsakliga syfte och fokus som att ”Stimulera och stödja aktiviteter som bygger på och förutsätter ungas aktiva engagemang och ansvarstagande”.

KEKS hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

 • EnTrappaNer har stängt 1 maj, 9 maj, 6 juni
 • 25 maj stängt på grund av utbildning
 • Sommaröppet 10/6–18/8
  Mån kl.14–18
  Tis kl.14–18
  Ons kl.14–18
  Tor kl.14–18
  Fre kl.14–18
 • Avvikande öppettider
  13 juni kl.14-00
  14 juni kl. 14-00
 • Ordinarie öppettider fr.o.m.19/8
  Måndag kl. 14-18 - Åk 5-7
  Tisdag kl. 14-18 - Åk 7-gymnasiet
  Onsdagar kl. 14-16 åk. 5-7, kl. 16-18 spelaktivitet för alla åldrar
  Torsdag kl. 14-21 - Åk 7-gymnasiet
  Fredag kl. 14-17 - Åk 5-7 / kl. 18-22 - Åk 7-gymnasiet
  Lördag kl. 14-22 - Åk 7-gymnasiet
 • Vecka 36-50 jämna fredagar kl. 10.30-12.00.
  Vecka 4–20 jämna fredagar kl. 10.30-12.00. Ungdomsverksamheten En trappa Ner håller öppet för eleverna på Rudbecksgymnasiet 16-19 år.
  Man kan läsa, fika, umgås och sysselsätta sig med brädspel, biljard, pingis eller Tv-spel och VR.

TEMA-aktiviteter

Alla är välkomna!

 • Tisdag kl.16–18
  Läs, skriv och pyssel t.ex. Tuff, Shared Reading, pyssel, knep & knåp
 • Onsdag kl.16-18 – ingen föranmälanIngång via biblioteket eller EnTrappaNer.
  Onsdagar är en stängd spelkvälls med drop-in, vilket betyder att ETN inte är ”öppet” utan att alla åldrar, ung som gammal, är välkomna att komma och spela spel t.ex. brädspel, kortspel, tv-spel, VR, figurspel.
 • Torsdag kl. 16-18
  Teknik t.ex. teknik lego, VR, spela in musik, göra podd

Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

EnTrappaNer logotyp

Kreativa rummet

Ett helt rum fyllt av skaparmaterial. Här finns möjlighet att pyssla, måla, sy, pärla mm.. Bara fantasin sätter gränser.
Kreativa rummet har samma öppettider som biblioteket.
Här anordnas även riktade aktiviteter med handledare som visar specifika tekniker.

EnTrappaNer logotyp

Studion

Kulturenheten har ganska nyligen iordningställt en studio för musik och filmskapande. Här finns greenscreen, instrument, dator och program som behövs för redigering.

EnTrappaNer logotyp

YAM

Vi träffar ungdomar i skolan och samtalar kring psykisk hälsa i vardagen. YAM är ett evidensbaserat program för skolan som tydligt bidrar till en minskning av nya självmordsförsök och allvarliga självmordstankar. YAM erbjuds varje läsår till årskurs åtta och IM-programmet på gymnasiet.

Hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

EnTrappaNer logotyp

KulturUngdom

Arrangemang och event

Har du som är mellan 13 och 30 år och bor i Västra Götaland en egen idé som du vill genomföra? Då kan du söka K-pengar från KulturUngdom. Det kan vara allt från att anordna en festival till att åka på konvent. Är du osäker på gör man gör så prata med personalen på ungdomsverksamheten så kan de hjälpa dig att skicka in en ansöka.

Skulle du och dina vänner vilja åka någonstans eller anordna en aktivitet? Ta kontakt med ungdomsverksamhetens personal så kan de kanske hjälpa dig med en aktivitetsansökan.

Här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du ansöka om resurser som till exempel lokaler, personal, utrustning och annat. Du kan söka för alla tänkbara projekt och evenemang. Ju fler ungdomar det gynnar, desto större chans att din ansökan beviljas.

Hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

EPA projektet 2024-2025

Mer info kommer snart...

 

Filmplats Tidaholm

Under våren har Tidaholm blivit en Filmplats och handledaren Timothy har med sin expertis guidat och lett en grupp engagerade ungdomar i filmkonstens alla regler. Det hela resulterade i två kortfilmer som visades upp på den lokala UKM festivalen.

Nästa stora grej var att de skrev ihop en manusidé och sökte pengar för ett filmprojekt som förhoppningsvis kommer resultera i en film som ska visas upp på Trollhättans filmfestival i höst.

Förhoppningen är också att om det finns fortsatt intresse så kommer det startas upp en Filmplats grupp även till hösten.

Kontakt:
Anna Björklund Gård - anna.bjorklund-gard@tidaholm.se
Fredrik Löfqvist - Fredrik.Lofqvist@tidaholm.se

EnTrappaNer logotyp

UKM

Ung Kultur Möts är en mötesplats och en festival som arrangeras av ungdomar för ungdomar mellan 13-25 år och där man kan ställa ut t.ex. målningar, foto, keramik, virkning eller egentligen vad som helt som kan ses som konst eller så kan man uppträda med instrument, sång, dans, jonglering eller vad som helst som gör att du kan uttrycka dig på en scen.

Den 13 april 2024 hölls en lokalfestival efter ett långt uppehåll på 15 år i Stora salen på bibliotekshuset.
Det bjöds på sångframträdande ur musikalen Annie, vackert pianospel, filmvisning och spontanframträddanden. Besökarna kunde även titta på utställningar med fantastiska konstverk av både akryl, blyerts och andra olika tekniker. Det fanns även en uppvisning av figurspel.

De som besökte festivalen kunde även pröva på VR, pyssel eller måla och för den fika sugna fanns det våfflor i olika färger att köpa.

Från Tidaholm kunde vi skicka 5 bidrag till regionsfestivalen som genomfördes den 10-11 maj i Skara.

Under regionsfestivalen samlades ungdomar från hela Region Västra Götaland i Skara och där genomfördes helt fantastiska scenuppträdanden och utställningar. Festivalen varade i två dagar med övernattning och förutom framträdanden så fanns det både workshops, pysselhörna och öppen scen att bedriva tiden med.

Den 7-9 juni kommer riksfestivalen att genomföras i Bengtsfors och då kommer det ungdomar från hela landet och visar upp sina kreativa talanger och kreationer.

Från Tidaholm kommer vi skicka 5 bidrag som var med på regionsfestivalen, helt välförtjänt och vi önskar dem lycka till och att de ska ha en fantastisk tid där.

Våren 2025 kör vi en ny lokalfestival så håll utkik!

Anmälan gör man via UKM Tidaholm – UKM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
eller
Biblioteket@tidaholm.se

Hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kolla även Bibliotekets facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

EnTrappaNer logotyp

Händelser

Skolbesök

Nästan varje vecka besöker personal från den öppna ungdomsverksamheten/kulturenheten Helidsskolan och Rudbecksgymnasiet för att prata med elever, och personal, för att skapa relationer och introducera sina verksamheter för nya och gamla besökare.

 

FÖRELÄSNING MED HENRIK WAHLSTRÖM
Människors rätt till psykiskt välbefinnande
Ofrivillig ensamhet. Att våga prata om det. Hitta mod.

Torsdagen den 7 november kl. 9.00
Stora salen – Bibliotekshuset
60 min lång + frågestund

Henrik Wahlström är regissör, sociala medier-profil och ambassadör för organisationen Mind som jobbar med att främja psykiskt välbefinnande. Han föreläser om psykisk ohälsa och bipolär sjukdom, och hur det kan leda till Ofrivillig ensamhet.

För drygt 13 år sedan fick Wahlström diagnosen bipolär sjukdom. Det var till början både en lättnad och en börda, men det var framför allt omtumlande till sådan grad att det blev startskottet för nya passioner och utmaningar i hans liv.

Henrik Wahlström brinner för att bidra till ett mer inkluderande samhälle där det är okej att tala öppet om psykisk ohälsa. Han gör det genom sin kampanj Uppochner, som ambassadör för Mind och föreläsningar. Han är också mån om att själv beskriva sina erfarenheter med bipolär sjukdom som något han lever med – inte något han lider av. Han menar att han lyckats skapa ett gott liv, trots sin kroniska sjukdom, och att fler kan nå dit genom kommunikation och en sundare syn på psykisk ohälsa – både i hemmet, i skolan, på arbetsplatsen och samhället i stort.

Han har även blivit inbjuden och deltagit i ett flertal radio- och tv-program, som Nyhetsmorgon. Han har även deltagit i flera podcasts och intervjuats av tidningar, till exempel Chef, Sydsvenskan och Modern Psykologi. Henrik har varit med som månadens profil i MåBra, samt vunnit priset ”månadens nätängel”.

Tillsammans med psykiatern Katrin Skogberg Wirén skrev Henrik boken ”Upp och Ner”.

Denna föreläsning vill vi erbjuda er på gymnasiet som en del i ett projekt som kulturenheten har tillsammans med Folkhälsorådet. Vi har valt detta ämne i årets projekt då vi märker att fler och fler unga är ensamma. Denna ensamhet leder i flera fall till självmord. Så vi vill med detta uppmärksamma De ofrivilligt ensamma unga i Tidaholm.

EnTrappaNer logotyp

Låna på Biblioteket

På våran öppen ungdomsverksamhet kan du låna t.ex. brädspel, pussel, lego, böcker eller TV-spel mm..

EnTrappaNer logotyp

Blanketter

Här kan du snart ladda ner blanketter m.m.

Kontakt

EnTrappaNer, öppen ungdomsverksamhet

Telefon: 0502-60 65 48

E-post: entrappaner@tidaholm.se
Instagram: EnTrappaNer - öppen ungdomsverksamhet Länk till annan webbplats.

Besök: Bibliotekshuset, Södra Kungsvägen 8

Tillgänglighetsdatabasen: EnTrappaNer - öppen ungdomsverksamhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Info om Kommunens verksamheter under ditt föräldraskap: Tidaholmsförälder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:4 juni 2024