Egen dricksvattenbrunn

Har du egen brunn, grävd eller borrad, eller vatten från en källa kan du få hjälp med provtagning och analys av ditt dricksvatten. Vi lämnar ut flaskor, ombesörjer transport till laboratorium och lämnar också rabatt på analyskostnaderna. Vi kan även hjälpa till med att tolka analysresultaten.

Nedan finner du en lista på vilka analyser som erbjuds samt vad dessa kostar.

Prislista dricksvattenanalyserPDF

Flaskorna kan du hämta när som helst under kontorstid. Provtagningen gör du sedan själv, en onsdag morgon i en vecka utan helgdagar. Du lämnar ditt prov till oss före kl 10:00 samma dag. Det tar mellan 5 - 15 dagar innan du får analysresultatet direkt från labbet i din brevlåda.

Om vattnet i din brunn sinar?

Som fastighetsägare har du ett stort eget ansvar för att själv ordna för din tillgång och för att vattnet har godkänd kvalité. Är grundvattennivån låg, kan tillgång och kvalité påverkas. En grävd brunn är mer känslig än en borrad brunn.

Om problem börjar uppstå, är det lämpligt att ta kontakt med brunnsborrande företag för att undersöka vilka alternativ som finns. Beroende på var fastigheten ligger, kan det finnas möjlighet att ansluta sig till det kommunala nätet via en vattensamfällighet.

Vid akuta behov kan du kontakta kundtjänst för VA / Renhållning som kan ge dig möjlighet att själv hämta dricksvatten i din egen behållare på anvisat tappställe mot debitering.

Kontakt

Britt Svensson

Miljö- och livsmedelsinspektör

Telefon: 0502‑60 63 27

E-post: britt.svensson@tidaholm.se 

VA / Renhållning

Kundtjänst

Telefon: 0502-60 62 00

Telefontid: Måndag - torsdag 8-16, fredag 8-15 (lunchstängt 12-13)

E-post: va.avfall@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:3 april 2019