ÅVS återvinningsstationer

I kommunen finns 11 obemannade återvinningsstationer. De är öppna dygnet runt. Här kan du lämna sorterade förpackningar av papper, plast, metall och glas samt returpapper (tidningar). I en mindre röd låda, placerad på skyltstolpen, kan du också lämna små batterier och vanliga glödlampor.

Från januari 2024 har insamlingsansvaret gått över till kommunen genom en lagändring. Information om var du hittar kommunens ÅVS och felanmälan har flyttats till Hitta återvinningen på Sveriges avfallsportal - sopor.nu. Länk till annan webbplats.

Fram till och med december 2023 var det FTI, Svensk förpackningsinsamling, som hade insamlingsansvaret och tömde behållarna på ÅV-stationerna. Det lagstadgade producentansvaret för förpackningar har dock inte förändrats, det är kvar som tidigare.

Sedan 2022 har kommunen haft ansvar för insamling och återvinning av returpapper. Då upphörde det tidigare producentansvaret och returpapper räknas numera som avfall inom kommunalt ansvarsområde.

Om återvinningsstationen är nedskräpad eller någon av behållarna behöver tömmas, kan du göra en felanmälan till kommunen Länk till annan webbplats.. Sök upp den station du vill anmäla, så hittar du enkelt till felanmälan.

I samma portal finns en karta var stationerna finns. Länk till annan webbplats. Just nu syns ännu inte någon information om när stationen senast är tömd och när nästa tömning är planerad.

Kontakt

VA/Avfall

Kundtjänst

Telefon: 0502-60 62 00

Telefontid: Måndag - torsdag 8-16, fredag 8-15 (lunchstängt 12-13)

E-post: va.avfall@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:11 januari 2024