Feriepraktik 2021

Ungdom i arbetskläder målar

Ny information om feriepraktik 2021 med anledning av covid-19

Med anledning av covid-19 har förutsättningarna för årets feriepraktik påverkats vilket innebär att vissa verksamheter inte kommer kunna kan ta emot feriepraktikanter. Det innebär också att alla som sökt feriepraktik tyvärr inte kommer att kunna erbjudas en plats.

Därför kommer en lottning ske bland de elever som tidigare har haft en feriepraktik, däremot kommer alla som inte har haft en feriepraktik att erbjudas en plats.

Eftersom utbudet av platser har ändrats, är det inte heller säker att man erbjuds en plats man önskat i sin ansökan.

De som inte erbjuds feriepraktikplats kommer att hamna på en reservlista och om någon tackar nej till feriepraktikplats, matchas platsen istället till någon utifrån lottning från reservlistan.

Erbjudanden om feriepraktikplats kommer ut v. 19.

Observera att svarstiden kommer bli kort.

Det tidigare svarsdatumet 9 maj kommer att flyttas fram och nytt svarsdatum meddelas i ditt erbjudandebrev om plats som skickas ut till dig via mejl.

Tidaholms kommun följer händelseutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att säkerställa ungas och vuxnas arbetsmiljö. Så om något oförutsett händer kan planeringen förändras.

Håll utkik på kommunens hemsida tidaholm.se/feriepraktik 2021 och din mailbox för vidare eller ny information vad gäller Feriepraktik 2021.

Om Feriepraktik

Att feriepraktisera är bra ur flera aspekter, framförallt får du prova på hur det är att arbeta inom kommunen, men du får även både erfarenhet och eventuella referenser för framtida jobb. Du ersätter heller inte någon ordinarie personal utan får möjlighet att prova på enklare arbetsuppgifter inom valt arbetsområde.

Årets verksamheter som blir sökbara i år, är inom barn och utbildning, samhällsbyggnad, Kultur och fritid och vissa föreningar i Tidaholm. Observera att ändringar av platser kan ske utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Ansökan

Under vecka 7-8 kommer information skickas ut till alla elever som kan ansöka.
Föräldrar med elever i Tidaholm kommuns skolor kommer att få information via Vklass.

Du som ska söka feriepraktik gör det via webben, länk finns längst ned på sidan.

Ansökan är öppen mellan den 8 mars och den 28 mars. Där loggar du in med ditt personnummer och registrerar din ansökan. Där får du välja inom vilken/vilka områden, samt vilken/vilka perioder, du önskar arbeta.

Sommarens feriepraktik består, precis som förra året, av 4 perioder och omfattar 2 veckor/period.

  • Period 1: v. 24-25 14 juni – 24 juni (Midsommarafton ledig, kan ej arbetas in)
  • Period 2: v. 26-27 28 juni – 9 juli
  • Period 3: v. 28-29 12 juli – 23 juli
  • Period 4: v. 30-31 26 juli – 6 augusti

Kontakt

Pernilla P Olsson

Handläggare arbetsmarknadsenheten

Telefon: 0502-60 64 87

E-post: pernilla.p-olsson@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:10 november 2021