Feriepraktik 2024

Ungdom i arbetskläder målar

Nu har ansökningstiden gått ut. I år står kommunen inför en utmaning med färre tillgängliga praktikplatser än tidigare år och kommer inte kunna erbjuda alla sökande en plats. Läs om prioriteringsordningen nedan.

Först och främst kommer årskurs 9 och andra prioriterade grupper att få första företräde. Sista svarsdagen för att acceptera eller avvisa den erbjudna platsen är den 19 maj. För de som inte svarar inom angiven tid kommer platsen att erbjudas någon annan.

Därefter kommer vi att fortsätta med att erbjuda platser till elever som går i årskurs 1. Sista svarsdagen för att acceptera eller avvisa den erbjudna platsen är den 26 maj. Vi uppmanar alla att svara så snart som möjligt för att underlätta för andra sökande om platserna avböjs.

Elever i årskurs 2 kommer inte erbjudas plats detta år

Tyvärr har vi inte möjlighet att erbjuda platser till elever i årskurs 2 i år.

Dock finns fortfarande behov av semestervikarier inom vård och omsorg. Om du är intresserad av att sommarjobba i denna sektor, vänligen kontakta Linda Täck på 0502-60 64 94 för att meddela ditt intresse.

Feriepraktik

Att feriepraktisera är bra ur flera aspekter, framförallt får du prova på hur det är att arbeta inom kommunen, men du får även både erfarenhet och eventuella referenser för framtida jobb. Du ersätter inte någon ordinarie personal utan får möjlighet att prova på enklare arbetsuppgifter inom valt arbetsområde. Årets arbetsområden kan omfatta barnomsorg/fritids, äldreomsorg, fastighetsskötsel/trädgård, simhall, idrottsskolan, säljare/turism och kök m.m.

Mer information: Informationsfolder feriepraktik elever 2024 Word, 911.7 kB.

Ansökan

Ansökan för 2024 års feriepraktik är nu stängd.

Kontakt

Pernilla P Olsson

Feriepraktiksamordnare

Telefon: 0502-60 64 87

E-post: pernilla.p-olsson@tidaholm.se

Erik Ekelund

Praktiksamordnare

Telefon: 0502-60 64 86

E-post: erik.ekelund@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:4 juni 2024