Teknikprogrammet

Två händer skriver på ett skrivbord

Välkommen!

Programfilm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Är du tekniskt lagd och vill arbeta med dagens och framtidens teknik? Här får du en bred grund för vidare studier inom det tekniska området.

På teknikprogrammet läser du ämnen som teknik, fysik, matematik och programmering. Här blandas praktiska kurser med teoretiska där du får experimentera, lösa problem och vara kreativ.

Du får öva dig på att se till framtidens behov av teknik och hur det påverkar samhället. Du tränar dig i att analysera, modellera, simulera, bedöma rimlighet, utveckla, se samband, dra slutsatser och argumentera för tekniska system. Att tänka nytt och annorlunda är en viktig del i programmet och en stor del av utbildningen sker i projektform.


Du kommer lära dig grunderna i programmering och vara väl förberedd för framtida studier inom mjukvaruutveckling och Artificial Intelligence. Beroende på vilka val du gör ger utbildningen dig en mycket bred högskolebehörighet.

Inriktning informations- och medieteknik

Inriktningen innehåller kurser inom programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Du förbereds för vidare utbildning, framförallt inom IT-området.

Studera vidare

Många av dina teoretiska kurser, som fysik, kemi och matematik, läser du ihop med eleverna på Natur. Att du läser många teoretiska kurser gör att du får med dig en bred behörighet till högskolan.

I framtiden kan du läsa vidare till exempelvis arkitekt, civilingenjör, högskoleingenjör, programmerare, dataspelsutvecklare, systemutvecklare, webbutvecklare, robotingenjör eller produktutvecklare.

Kort om programmet

  • Högskoleförberedande
  • Inriktning: Informations- och medieteknik
  • Behörighetskrav: Godkänt i svenska, engelska, matematik, biologi, kemi, fysik samt i ytterligare sex ämnen.

Kontakt

Lukas Johansson

Programsamordnare

Telefon: 0502-60 63 58

E-post: lukas.johansson@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:3 juli 2024