Estetiska programmet

Elever på estetiska programmet målar utomhus

Välkommen!

Programfilm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Estetiska programmet i Tidaholm har inriktningen bild och form. Här får du skapa två och tredimensionella bilder på olika sätt i traditionella och moderna material och tekniker.
Vi lär ut metoder för att bli mer kreativ och för att hitta de uttryckssätt som passar din personlighet bäst. Du kommer också att få lära dig analysera olika bilduttryck och hur bilder används i samhället. Att kunna grunderna inom bild och form har du nytta av inom många yrken och efter att ha gått programmet finns många vägar öppna! Alla som får en gymnasieexamen från estetiska programmet blir behöriga till högskolan.

Nyfikenhet, inspiration och gemenskap

Vi har en stark gemenskap på programmet och lärare och elever jobbar tillsammans. Undervisningen bygger på att du vill lära dig och utvecklas inom estetik så här är nyfikenhet, inspiration och samarbete bra förutsättningar för att lyckas.

Resor och elevutställningar

För att visa vad vi gör anordnar vi större och mindre elevutställningar där du får visa upp dina verk. Ibland använder vi även andra sätt att visa vad vi gör. Under utbildningen gör vi studiebesök på olika utställningar och konstutbildningar. Vi åker på flera studieresor inom Sverige och ibland även utomlands.

Studera vidare

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program. Inom det konstnärliga området finns det gott om utbildningar. Det kan krävas ytterligare studier på till exempel en folkhögskola för att komma in på den högskola man vill gå. Du kan söka högre utbildningar inom humaniora och kultur.
I framtiden kan du läsa vidare till exempelvis grafisk formgivare, copywriter, designer, art director, fotograf, marknadskoordinator, social media manager, spelutvecklare och arkeolog.

Kort om programmet

  • Högskoleförberedande
  • Inriktning: Bild och formgivning
  • Behörighetskrav: Godkänt i svenska, engelska, matematik samt i ytterligare nio ämnen

Kontakt

Kerstin Gustafsson

Programsamordnare

Telefon: 0502-60 63 49

E-post: kerstin.gustafsson2@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:3 juli 2024