Barn- och fritidsprogrammet

Man visar ett litet barn något på en svart griffeltavla

Välkommen!

Programfilm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här jobbar du med människors utveckling och lärande. Du lär dig genom att prova, diskutera och samarbeta. På barn- och fritidsprogrammet förbereds du för att arbeta med människor. Programmet har inriktningen pedagogiskt och socialt arbete och du får träna dig på att leda och aktivera människor i alla åldrar.

Motiverande ledare

Här tränas du i att bli en bra ledare och får öva din sociala förmåga. Stor vikt läggs vid att du ska kunna arbeta tillsammans med andra, som en del i en grupp. Du tränar dig också på att motivera personer och får utveckla din kreativitet. Målet är att du ska våga ta initiativ och hitta lösningar när problem dyker upp.

Aktiv utbildning

Du lär dig genom att prova, diskutera och analysera. Lektionerna flyttas ofta från klassrummet så att du och dina klasskompisar får lära er genom att göra. Du har flera praktikperioder under utbildningen. Under praktiken använder du dina kunskaper och provar på olika yrken. Var du gör praktik är du själv med och påverkar.

Arbeta eller studera vidare

Efter att ha genomfört utbildningen kan du till exempel börja arbeta på en förskola som barnskötare, elevassistent på skola eller som stödassistent inom funktionshinderområdet där arbetet bla innefattar att ge ett pedagogiskt stöd efter en brukarens behov. Profilen är allmänbildande och det finns många olika yrkesmöjligheter.
Programmet ger dig grundläggande högskolebehörighet vilket innebär att du har behörighet att läsa vidare på universitet och högskola. Du kan även välja att läsa kurser som ger behörighet till vidareutbildningar som förskole- fritids och grundskolelärare åk 1-6.

Kort om programmet

  • Yrkesprogram
  • Inriktning: Pedagogiskt och socialt arbete
  • Behörighetskrav: Godkänt i svenska, engelska, matematik samt i ytterligare fem ämnen

Kontakt

Anna Blomberg

Programsamordnare

Telefon: 0502-60 63 54

E-post: anna.blomberg@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:29 november 2023