Vad händer här

Studenter som går ut från tidaholms stadsbibliotek

Öppet hus

16 november hade vi öppet hus på Rudbecksgymnasiet.

Missade du att besöka oss? Du är såklart välkommen att hälsa på oss vid ett annat tillfälle! Antingen om du bara vill komma hit och se skolan eller om du vill följa med och skugga ett av våra program.

När du skuggar en klass får du träffa lärare och elever på det program du är nyfiken på. Du följer med klass i några timmar eller en hel dag och kan känna efter om programmet passar dig.

Boka ditt besök

Du bokar ditt besök genom att kontakta vår studie- och yrkesvägledare Frida Johansen
frida.johansen@tidaholm.se

Cambridge Advanced E Certificate

Har du planer på att studera eller jobba utomlands i framtiden? En Cambridge-examen gör det enklare!

Alla som läser kursen Engelska 7 kan välja att göra tentorna som resulterar i en Cambridge-examen. Proven mäter dina kunskaper i engelska och samma prov används i över 130 länder. Engelska 7 kan du välja att läsa på alla högskoleförberedande program.

Att skriva tentorna för att få examen kostar närmare tvåtusen kronor, men den kostnaden står Rudbecksgymnasiet för.

Bra för dig som vill jobba eller plugga utomlands

Cambridge-examen är en god merit att ha när du söker jobb utomlands. Arbetsgivare, både i Sverige och utomlands, efterfrågar allt oftare kunskaper i engelska.

Om du ska studera utomlands är det också vanligt att skolorna kräver att du visar att du kan engelska och många skolor accepterar en Cambridge-examen som bevis på dina språkkunskaper.

Proven för en Cambridge-examen består av fyra delar:

  • Reading and Use of English
  • Writing
  • Listening
  • Speaking

Student och bal

Examensdagen börjar traditionsenligt med en mösspåtagning i Bibliotekshuset. Vidare denna dag äter personal och avgångselever en gemensam studentlunch på Stadshotellet. Utspringet från Bibliotekshuset är välbesökt liksom studentmarschen som går över Vulcanön och avslutas på gamla torget som fylls av förväntansfulla nära och kära till våra studenter!

Balen som arrangeras av Studentkommittén är på 4:an-huset. Dit kommer våra studenter vackert klädda och ofta avsläppta från vackra bilar. De som vill, går traditionsenligt fram på den röda mattan innan festligheterna tar sin början. Här kantas hela gatan av människor som vill få se de vackra baldeltagarna innan de försvinner in för bal!

Mer information inför den stora dagen hittar du här.

Årännet

Å-rännet går av stapeln under avslutningsveckan och är en flottfärdstävling ner för Tidans forsar. Vi har en gemensam båtbyggardag dagen innan. Pris delas ut till det lag som snabbast kan ta sig ned för ån samt bästa tema, sett till båt och lagets utklädnad. Detta evenemang brukar beskådas av såväl gammal som ung!

Datum och tider hittar du här.

Studentkommittén

Studentkommittén är en gammal tradition på Rudbecksgymnasiet och dess uppgift är att sätta guldkant på elevernas sista år innan studenten. De engagerade eleverna ordnar bland annat med studentbal och uppdrag i poängtävlingen.

Elevråd

På Rudbecksgymnasiet har vi ett elevråd som representeras av frivilliga elever. Elevrådets främsta syfte är att representera eleverna på skolan och ta vara på deras intressen, genomföra roliga skolaktiviteter och arbeta med att förbättra elevernas arbetsmiljö, elevdemokrati och hälsa.

Ung företagsverksamhet

Tillsammans med dina kompisar kan du utveckla en affärsidé och prova hur det är att vara egen företagare!

UF står för Ung Företagsamhet och varje år finns det många UF-företag på Rudbecksgymnasiet.

Förberedelse inför arbetslivet

Att driva ett eget UF-företag ger dig möjlighet att förverkliga en idé och göra något du brinner för. Du lär dig mycket om företagande, skaffar nya kontakter, lär dig lösa problem och mycket annat. Allt är sådant du kommer att ha nytta av i framtiden och det är också en utmärkt merit att ha i ditt CV.

Är du intresserad av att få en inblick i hur det är att driva ett företag, då är UF något för dig!

Tävling för dig som vill

Under UF-året kan du och ditt företag delta i den regionala mässan och där tävla i flera kategorier. Finalisterna möts vid SM i UF i Stockholm. Gillar du att tävla finns därför mycket att se fram emot!

För många är mässan det roligaste under UF-året. Men att driva ett UF-företag går till på samma sätt oavsett om du väljer att tävla eller inte.

Kontakt

Clara Klasson

Kommunikatör

Telefon: 0502-60 61 42

E-post: clara.klasson@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:22 april 2024