Industritekniska programmet - Rudbecksgymnasiet

Tyra Klar och Izabell Olsson läser första året på industritekniska programmet. Vi passade på att ställa lite frågor till dem.

Vad var det som gjorde att du valde industritekniska programmet?

Tyra: Jag valde industritekniska programmet för att jag gillar att jobba praktiskt. Sedan är det bra att det är yrkesprogram så att man har en grund att stå på när man går ut skolan.

Izabell: Jag läste först barn- och fritid i Skövde men valde att byta till Industritekniska programmet efter några veckor. Jag insåg att jag ville arbeta mer praktiskt och få göra mer än att bara sitta i skolbänken.


Vad är det bästa med utbildningen?

Tyra: Det bästa är helt klart att man arbetar mycket praktiskt. Man får arbeta mycket självständigt och kan fokusera på sig själv. Man lär sig mycket grunder både i skolan och när vi är ute på APL som jag även kan använda mig av när jag t.ex. mekar med min epa. Dessutom är det väldigt bra gemenskap både i klassen och på programmet.

Izabell: Det bästa är att man lär sig så mycket och att det är bra lärare på programmet. Studierna blir till en rolig grej här. Genom praktiken lär man sig inte bara mer om yrket utan även hur det fungerar på en arbetsplats. Sen gillar jag att vi är en liten klass, jag tycker att man lär sig mer i en mindre klass. Hela programmet har bra sammanhållning då vi gör mycket tillsammans med de andra årskurserna.


Vad tror du att du gör efter studenten?

Tyra: Jag kommer plugga vidare, troligtvis inom svets. Jag vill lära mig mer och bli specialiserad inom mer avancerade områden.

Izabell: Jag vill arbeta på fabrik, t.ex Volvo i Skövde.

Kontakt

Clara Klasson

Kommunikatör

Telefon: 0502-60 61 42

E-post: clara.klasson@tidaholm.se