Äntligen USA-resa för Rudbecks avgångselever

10 års jubileum och äntligen avresa för våra avgångselever!

I år är det 10 år sedan som eleverna från industritekniska programmet på Rudbecksgymnasiet gjorde sin första resa till USA, något som möjliggjorts via vårt samarbete med lokala företag i Tidaholm.

Avgångseleverna -21 och -22 kom dock inte iväg på sin resa pga. pandemin och kriget i Ukraina. Samtliga elever fick erbjudande om att göra resan vid ett senare tillfälle och idag, onsdag 27 september var det äntligen dags för avfärd.

Eleverna kommer tillsammans med två lärare från Rudbecksgymnasiet resa runt i USA under 12 dagar. Resan kommer blandas med studiebesök, amerikansk historia och kultur tillsammans med aktiviteter och besök utifrån elevernas egna intressen.

Bilden är tagen på resenärerna som äter frukost i Frankfurt.

Följ gärna Rudbecksgymnasiet på instagram (rudbecksgymnasiettidaholm) där vi kommer dela med oss av vad som händer under deras resan.

Resorna finansieras av de lokala företagen Nobia, Dometic, Leax, Anva Titech, Ipab, Thelanders Svets AB, Steens Mekaniska, KS/Dälderns, Soloplex, Swedish Match samt Hjo-företagen Anva Hjo, Skoglunds Mekaniska och Mekosvets. Det är även hos dessa samarbetspartners som eleverna på industritekniska programmet utför sin APL.

Företagen står för alla omkostnader förutom ungdomarnas pass och den här möjligheten är unik för Industritekniska programmet på Rudbecksgymnasiet.

Kontakt

Clara Klasson

Kommunikatör

Telefon: 0502-60 61 42

E-post: clara.klasson@tidaholm.se