Viktiga vuxna - Digitala tematräffar om föräldraskap

Bild på Andreas Cederqvist, föreläsare på Hjärnplus.

I Hjo, Tibro, Tidaholm och Karlsborg finns ett koncept som vi kallar Viktiga vuxna i HjoTidBorg – föräldraskap och vuxenskap 2.0. Det är digitala tematräffar ungefär två gånger per termin som riktar sig till dig som är vårdnadshavare till tonårsbarn, men alla som vill är välkomna.

Det är inte alltid lätt att vara förälder

Föräldraskap kan vara väldigt givande och även utmanande. Detta gäller genom hela barnets uppväxt och precis som många går på föräldrakurser och liknande när barnen är små kan man behöva mer information eller bolla frågor även när barnen är äldre. Därför finns konceptet Viktiga vuxna i HjoTidBorg.

Upplägget för träffarna

De digitala tematräffarna sker ungefär två gånger per termin via Microsoft Teams. Teman varierar från gång till gång och bygger på önskemål från vårdnadshavare. Träffarna riktar sig främst till vårdnadshavare till tonårsbarn, men de är öppna och gratis för alla att anmäla sig till.

En eller flera föredragshållare pratar kring det aktuella temat och sedan finns det gott om tid för deltagarna att ställa frågor. Det går bra att vara anonym under träffen. Frågor kan ställas muntligt, via chatten i Teams eller anonymt via Mentimeter.

Inbjudan med anmälningslänk till Viktiga vuxna i HjoTidBorg annonseras via V-klass, kommunernas hemsidor och sociala medier.

Kommande träffar

Välkommen till den digitala tematräffen Främja rörelse och aktivitet hos unga tisdag 27 februari.

De allra flesta vet att vi behöver röra på oss men varför följer inte många de rekommendationer som finns? Detta gäller både vuxna och unga. Under denna träff kommer du att få veta mer om begreppet rörelseförståelse, som är en länk mellan att veta att vi bör röra på oss och att faktiskt göra det. Fokus kommer att ligga på att ge vårdnadshavare och andra viktiga vuxna nycklar till att få unga att börja vara fysiskt aktiva eller att fortsätta med den aktivitet de har idag. I slutet lämnas utrymme till att ställa frågor.

Kontakt

Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: tidaholms.kommun@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:21 februari 2024