Studie- och yrkesvägledning

Boka vägledningsmöte

Vi erbjuder samtal via telefon, teams eller på plats. Bokning av tid med våra studie- och yrkesvägledare bokas endast via vår bokningskalender Timecenter. För att genomföra en bokning klickar du på knappen "boka tid" nedan. Var noga med att boka i rätt kalender beroende på vilket typ av möte du vill boka.

För att stödja dig i din studieplanering behöver du skicka in en bild på dina betyg till kompetenscentrum@tidaholm.se. Vi kan ta emot pdf, gif och jpeg.

Tyvärr händer det ibland att vi behöver avboka en tid. Om du får ett meddelande om avbokning, är du välkommen att boka en ny tid som passar dig. Vi lägger ut nya tider så snart vi har möjlighet.

Inför ditt bokade möte

För att kunna ge dig den bästa möjliga hjälp önskar vi att du kommer väl förberedd inför det bokade mötet. Vi vill att du:

  • Tar med tidigare betyg.
  • Maila gärna dina frågor till studie- och yrkesvägledaren innan den bokade mötestiden så att mötet kan förberedas på bästa sätt.
  • Fundera över hur du vill att din framtid ska se ut. Vart är jag? Vad vill jag? Vart ska jag? Hur kommer jag dit?

Planera dina studier

Våra studie- och yrkesvägledare arbetar med att stödja dig i planeringen av dina studier. Funderar du på att börja studera kan du boka ett vägledningssamtal för att prata om dina framtidsplaner. Samtalet kan ge dig vägledning och information som underlättar ditt val av utbildning och/eller yrke.

Vägledning i flera steg med Framtidskortet

En vägledningsprocess kan enkelt beskrivas att titta inåt, utåt och framåt. Våra studievägledare erbjuder träffar där du stegvis får hjälp med att komma närmare svaret på vilken utbildning och bransch du vill närma dig. Framtidskortet används som metod där du får digitala kort med påståenden att besvara, svaren används sedan som samtalsunderlag. Ett upplägg kan se ut så här:

Träff 1. Insikt – vilka värderingar och styrkor har du?
Träff 2. Utåt – vilken bransch och vilka yrken kan du tänka dig att arbeta inom.
Träff 3. Framåt – en genomförbar plan mot dina mål

Erbjudandet passar för dig som vill komma vidare och studera men vet inte till vad.

Är detta något för dig? Skriv i din bokning att du vill använda dig av Framtidskortet så förbereder studie- och yrkesvägledarna ditt samtal.

För övriga frågor kan du också nå studievägledare via e-post: kompetenscentrum@tidaholm.se.

Ska du ansöka om CSN?

Vägledningssamtal kan inte bokas för CSN. Har du CSN-frågor, vänd dig i första hand direkt till centrala studiestödsnämnden Länk till annan webbplats..

CSN handledning

Vi erbjuder vid några tillfällen per år CSN-handledning där vi går igenom ansökan steg för steg i klassrum på KompetensCentrum. Begränsat antal platser. Ansökan kommer via länk nedan då tillfälle finns.

CSN-handledning 15 januari 2024 kl 13-15. Anmälan här. Länk till annan webbplats.

OBS! Ta med ditt antagningsbesked och mobilt bank-ID vid handledningstillfället.

Kontakt

Katarina Mattsson & Jenny Larsson

Studie- och yrkesvägledare 

E-post: kompetenscentrum@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:1 december 2023