Ingrid Thunström

Konstverk av Agneta Andersson

Om konstnären

Djur (hästar och hundar och vilda djur) och natur har alltid varit en stor del av mitt liv, där färger, former och föränderligheten är inspirerande.

Under pandemin började jag måla mer, och upptäckte så småningom mitt huvudmotiv - hästarna. De är så vackra djur med vackra linjer och otroliga ögon. Det finns en vänlighet blandad med styrka och skönhet i hästen.

För tre år sedan blev jag medlem i Paard Verzameld Collective, ett kollektiv av konstnärer som alla har hästen som huvudmotiv. Det startades 2016 av Joyce Ter Horst i Holland, och är nu världsomspännande. Paard Verzameld Collective har givit mig väldigt mycket kunskap genom online-kurser, coaching och utmaningar, inspiration genom att lära känna många konstnärer genom tiderna och inte minst många nya vänner med samma intresse och kärlek till hästen som jag har.

Mina målningar har hängt på Rådhuscaféet i Skövde 2022 och 2023, varit med på Konstnatten i Tidaholm 2020 och 2021, Hjo konstrunda 2022, Tidaholms kulturhelg 2022 och 2023, Konsthallen i Turbinhuset Tidaholm augusti 2023 och Hjo Konstrunda 2024.

Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:13 juni 2024