Årets Uppmärkelse 2023

noter

2023 delades Årets Uppmärkelse ut för andra gången. Priset delas ut till någon eller några som på ett eller annat sätt utmärkt sig under Kulturhelg Tidaholm. Det kan vara allt från en konstnär eller en utställningsplats till någon som i skymundan bakat nåt makalöst eller kopplat el för vacker belysning.

Den som tilldelas Årets Uppmärkelse får lite extra uppmärksamhet nästkommande kulturhelg. Det innebär bland annat en artikel i utställarlistan, egen sida på tidaholm.se, bistå med bild som genomgående används till folder, affisch hemsida med mera.

Bilden som används i år är skapad av Siv Andersson.

Årets Uppmärkelse 2023

Årets Uppmärkelse 2023 gick till Siv Andersson som med sin utställning Face It bokstavligen fångade besökaren med blicken.

Motiveringen

På utställningsplatsen Gerum Design blev besökaren under Kulturhelg Tidaholm 2023 både överraskad, upprörd och fascinerad. I utställningen ”FACE IT” fångas du av Siv Anderssons skicklighet. Siv lyckas ge besökaren en blandad känsla av allvar, sarkasm och karikatyr. Hundratals ansikten föreställande makthavare, miljardärer och religiösa ledare är skapade med sådan finess att betraktaren känner sig bokstavligen omringad. Denna mängd av alster visar också på ihärdigt arbete och otrolig kreativitet.

noter

Siv Andersson

Siv, samlar på utseenden! Det som intresserar henne är att det finns så oändligt många variationer av utseenden. I mina bilder kombinerar Siv det hon sett, uppmärksammat eller fastnat för till nya ansikten. Hon överdriver gärna och gillar det som är lite udda. Alla människor är ju så fina, vackra och lite småfula samtidigt!

I utställningen “FACE IT” har Siv inspirerats av sådant hon läst och hör på nyheterna. HUR KAN DE SE UT?? De som man läser om. Är det någon skillnad på dem som har makten över våra liv och på vanligt folk????

Utställningens utseenden är indelade i tre delar

  • De stackars miljardärerna som bara behöver mer och mer.
  • De skenheliga som missbrukar sin makt.
  • Make art not War. (varför starta krig när det är dåligt för alla)

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

Telefon: 0502-60 61 88 eller 0502-60 62 06

E-post: johanna.andersson@tidaholm.se

E-post: carola.frej@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:29 februari 2024