För besökare

Utställningsplats kulturhelg Tidaholm

Vad roligt att just du vill besöka Kulturhelg Tidaholm 2024! En kulturupplevelse med bredd. Här bjuds konst, hantverk, mat och musik i de djupaste skogar, vid de vidaste fälten, i sjudande stadsmiljö och längs porlande vatten.

Samlingsutställning

I samlingsutställningen i stora salen i Bibliotekshuset visas verk av deltagande utställare. Samtliga utställare i Kulturhelg Tidaholm finns representerade med var sitt verk. Ett tips är att börja kulturupplevelsen med ett besök i samlingsutställningen.

Öppettider

Fredag: kl. 12-23
Lördag: kl. 12-23
Söndag: kl. 11-14

Fredag kl. 19.00-19.30 spelar Bo och Sören Frid en invigningskonsert med Simon & Garfunkel tema i lokalen.

Barnens utställning

På Barnens utställning i Saga Teaterbiografen kan du se konst som barn i Tidaholms kommun skapat från olika material och tekniker. Årets tema är skog. Ett spännande tema där endast fantasin sätter gränser. Var med och skapa konstverk i årets tema eller njut av utställningen under Kulturhelg Tidaholm.

Var med och skapa Barnens Utställning

Öppettider

Fredag: kl. 18:00 - 23:00
Lördag: kl. 14:00 - 23:00
Söndag: kl. 11:00 -14:00

Fredag kl. 18:00 är det invigning av Barnens utställning på Saga Teaterbiografen. Det blir en invigning helt i barnens smak!

Årets Uppmärkelse 2023

2023 utsågs Årets Uppmärkelse för andra gången. Ett pris som går till någon eller några som under Kulturhelgen gjort det lilla extra som bör uppmärksammas. Det kan vara ett konstnärligt uttryck, en känsla, en upplevelse eller något annat som utmärker sig bland Kulturhelgens fantastiska utbud.

Läs mer om Årets Uppmärkelse 2023

Årets Uppmärkelse 2023 gick till Siv Andersson med motiveringen "för spännande gestaltning av ämnen som berör".

Läs mer om Årets Uppmärkelse 2022

Art in light Tidaholm

Art in light bjuder en upplevelse av konst i den vackra miljön längs Tidan. Bland kulturbyggnader, planteringar och i porlande vatten visar deltagande konstnärers bidrag av konstverk. Här visas en mångfald av konstutryck allt på temat SKOG.

Läs mer om Art in light

Mat och fika

Under Kulturhelg Tidaholm kan du på många utställningsplatser njuta av hembakat, närproducerat, vällagat eller annat gott.

Upptäck Mat och fika ställen under Kulturhelg Tidaholm 2024

Händelser

Under Kulturhelg Tidaholm anordnar många av utställningsplatserna olika händelser som du kan uppleva. Det erbjuds alltifrån livehantverk och workshops till musik och sång.

Upptäck Händelser under Kulturhelg Tidaholm 2024

Boende

Behöver du någonstans att bo under Kulturhelg Tidaholm? På Turistbyråns webbplats Länk till annan webbplats. hittar du information om vilka boendealternativ som finns i Tidaholm.

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

Telefon: 0502-60 61 88 eller 0502-60 62 06

E-post: johanna.andersson@tidaholm.se

E-post: carola.frej@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:14 juni 2024