Musik

Tre barn spelar olika instrument

I musikundervisningen kan du välja mellan många olika instrument. Det finns även barnkörer, sånggrupper och flera olika instrumentalgrupper..

Under våren inbjuds alla åk 2-elever till Kulturskolan för att prova olika instrument. Vanligast är att man börjar spela i åk 3, men det kan uppstå kö på populära instrument. Man kan ansöka under hela sin skolgång och nya elever tas in när det finns plats.

Du kan välja mellan följande kurser:

Blåsinstrument

Pojke spelar tvärflöjt

Väljer du att spela ett blåsinstrument så hoppas vi också att du är beredd på att spela tillsammans med andra. Du har lektion en gång i veckan enskilt eller i liten grupp.

Vi har också blåsorkestrar i olika nivåer där vi hoppas att du vill vara med och musiceranär du lärt dig lite mer. Vi orkestrar där deltagarna kan ungefär lika mycket. Att spela tillsammans är bland det roligaste vi vet: Man lär sig att behärska ett instrument, man är en viktig del i ett gemensamt projekt och man lär sig att ta ansvar. Oftast har vi riktigt roligt när vi förbereder oss för nästa framträdande och beröm och applåder är något man snabbt får vänja sig vid.

Kulturskolan har ett antal blåsinstrument som vi kan hyra ut, men dessa instrument är främst för de som börjar att spela. Har man hållit på ett tag ser vi gärna att man skaffar ett eget instrument.

Våra blåsinstrument

Bleckblåsinstrument

 • Trumpet
 • Trombon
 • Valthorn
 • Baryton
 • Tuba

Lärare i bleckblås är Rickard Persson.

Träblåsinstrument

 • Tvärflöjt
 • Klarinett
 • Saxofon
 • Blockflöjt

Lärare i Träblås är Peter Svensson och Lars Paulsson.

Tips!

Vet du inte skillnaden mellan de olika instrumentet? Sök på namnen på till exempel wikipedia för att lära dig mer om dem.

Gitarr och elbas

Gitarrer

Väljer du att spela gitarr eller elbas har du lektion en gång i veckan.

Nybörjarelever i gitarr träffas dessutom en gång per vecka för att spela tillsammans och fortsättningselever erbjuds ensemblespel.

Gitarrundervisning för nybörjare sker på akustisk gitarr.

Lärare på gitarr och elbas är Elenor Ragnarsson.

Piano och keyboard

Närbild på händer spelandes piano

Väljer du piano eller keyboard har du lektion en gång i veckan. Det är viktigt att du har ett eget instrument för att kunna öva hemma.

Lärare på piano och keyboard är Anna-Lotta Paulsson.

Slagverk

Person spelar trummor

Slagverk - trumset

Undervisning sker i första hand på trumset, men även på xylofon och marschtrumma. All undervisning sker i Kulturskolans trumsal.

Lärare är Örjan Moberg.

Stråkinstrument

Det finns undervisning på följande stråkinstrument:

 • Fiol
 • Cello

Väljer du att spela ett stråkinstrument har du lektion en gång i veckan och du kommer redan från början med i en stråkgrupp.

Lärare är Helena Sköld och Marianne Lejhage.

Sång

Individuella sånglektioner på kulturskolan.

Du får lära dig grunderna i sångteknik och prova på olika stilar
Från årskurs 7.

Sjung ihop Vänder sig till elever i årskurs 4-6. Vi sjunger tillsammans 2-3 elever. Kom gärna överens med en kompis och anmäl er tillsammans eller också sätter vi ihop små grupper.

Lärare Kati Mäki Lundqvist

Kontakt

Lars Paulsson Verksamhetschef

Telefon: 0502 ‑ 60 61 44

E-post: lars.paulsson@tidaholm.se

Besök: Smedjegatan 11

E-tjänster och blanketter

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:28 maj 2024