Språkvän

Språkvän Tidaholm är ett långsiktigt projekt som skall öka möjligheten för nyanlända att integreras i Tidaholm. Projektet skall främja vänskap, kulturell förståelse och bygga broar mellan nyanlända och etablerade Tidaholmsbor. En Språkvän är någon eller några som vill lära känna nya människor. Tillsammans bestämmer ni vad ni vill hitta på. Matchning mellan män och kvinnor kommer inte att göras.

Varför ska man bli språkvän?

Att få möjlighet att träffa personer som bott i Sverige en längre tid eller kanske hela livet betyder mycket för någon som är ny i Sverige. Att prata svenska och att träffa andra människor är nyckeln till social integration. Du får även ett ömsesidigt kulturutbyte och nya vänner du annars kanske inte träffat.

Vad gör man?

Ja, vad ni vill! Det är upp till er. Kanske ta en fika, gå på bio, ta en promenad eller spela fotboll. All kontakt är frivillig och sker på fritiden utan någon ersättning. Ni kan självklart även vara med på de allmänna aktiviteter som projektet anordnar.

Vem kan bli Språkvän?

Antingen du som är född i Sverige eller bott i Sverige en längre tid och känner dig etablerad, eller du som är ny i Tidaholm med uppehållstillstånd men ändå klarar av enklare svenska. Du måste vara minst 18 år gammal för att kunna anmäla dig. Men vi välkomnar självklart familjer/par som vill anmäla sig tillsammans.

Kan jag avbryta kontakten ifall det inte fungerar?

Ja, ni är bara språkvänner så länge ni båda vill. Du är välkommen att vända dig till oss om det är något som känns jobbigt eller om du behöver få hjälp med att avsluta din kontakt. Vi hjälper dig också gärna att göra en ny matchning om du så önskar.

Hur blir man språkvän?

Du kan anmäla dig genom att fylla i ett formulär här på hemsidan. Du hittar länken under rubriken "Anmäl dig som språkvän". Har du frågor innan du vill anmäla dig är du välkommen att kontakta oss.

Anmäl dig som språkvän


Jag är... * (obligatorisk)
Jag är...Lämna gärna en kort beskrivningKontakt

Ahmed Itani

Projektledare

Telefon: 0502-60 64 47

E-post: ahmad.itani@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:23 maj 2018