18/5 Badhuset Forshallen stänger på grund av renovering

Exempelbild för mall

Efter fyrtio år av trogen tjänst stänger kommunens badhus för en omfattande renovering. Den äldsta delen av badhuset, undervisningsbassängen och hoppbassängen, kommer att genomgå en förvandling. Syftet är att öka tillgängligheten för alla besökare genom att byta ut de befintliga bassängerna mot en modernare variant med höj- och sänkbar botten.

Renoveringen, som förväntas vara klar under hösten 2024, kommer att innebära en total omvandling av badhusets badmiljö. Den nya bassängen med höj- och sänkbar botten kommer att göra det möjligt för badhuset att anpassa sig efter olika behov och aktiviteter, vilket ökar dess användbarhet för såväl simundervisning som rekreation och lek.

Under renoveringsperioden kommer badhuset inklusive motionshallen att vara stängt för allmänheten, det innebär att alla årskort kommer att pausas under denna tid.

–Badhuset är en viktig del av vår kommun, och vi är glada att kunna genomföra denna renovering för att förbättra dess faciliteter och göra dem mer tillgängliga för alla invånare, säger Ove Jansson, Tf Kultur- och fritidschef i kommunen.

Välkommen åter till hösten

Vi ser fram emot att återigen välkomna er till en uppfräschad och modern badupplevelse. Den slutliga besiktningen av badhuset förväntas äga rum under hösten 2024.

Mer information om öppnandet kommer här på kommunens hemsida när det närmar sig.

Kontakt

Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: kontaktcenter@tidaholm.se