Konstutställning - Undrien

Utställningen är producerad av konstnären Magnus Lönn. Den riktar sig framförallt till barn i bokstavsåldern. Utställningen söker efter fantasins och språkets möjligheter att omskapa. Kanske är orden våra bästa fantastikredskap.

  • Plats: Konsthallen Tidaholm
  • Datum: 30 april, 1 maj, 7 maj, 8 maj
  • Tid: kl. 11-16

Utställare Magnus Lönn

Utställningen skapades av Magnus Lönn som är bild/ordkonstnär samt scenograf och arbetade under många år på Byteatern, Kalmar läns teater. Med utställningar och föreställningar undersöker han gränslandet mellan ord och bild. I ”Ordsaker”, ”Undrien" samt nu senast ”Butiken för omöjliga saker” som turnerar över hela landet bråkar och bökar han med språk och ting för att söka göra synligt vad de gör med oss.

Han bor sedan 2 år drygt utanför Brösarp på Österlen. Han arbetar som bildkonstnär men med ord och språk som tema. Har upptäckt det intressanta gränslandet mellan ord och bild och gör utställningar som framförallt riktar sig till barn i bokstavsåldern. Just nu turnerar en utställning som heter ”UNDRIEN” till olika museer och konsthallar i landet.

Konstutställningen UNDRIEN

U N D R I E N finns överallt eller ingenstans. Kommer jag till U N D R I E N så snart jag har något att undra över? Får jag hitta på alldeles egna ord? Är min ord-stad lika viktig som min bostad? Kan jag bli ordsynlig med de ord som jag själv finner? Nyfiken är jag men hur blir jag nufiken? Finns det någon som vet vad en stundägare är?

Utställningen U N D R I E N kretsar kring språkliga lekar och ordens kraft att för-vandla. Det kan vara en liten förskjutning, en felande länk, en oväntad bokstav i ett bekant ord som ger tankarna ny fart och riktning. Utställningen söker efter fan-tasins och språkets möjligheter att omskapa. Kan jag hitta till mina egna ord bakom vardagens nötta klyschor? Kan jag genom att ”bråkstava” ta mej bortom språkets klichéer?

Kanske är orden våra bästa fantastikredskap. I sällskap med dem kan vi röra oss fritt genom det avlånga landskap som löper genom hela U N D R I E N och heter ”Trottoarien ”. Där finns otaliga fynd av högt och lågt som manar till lust att ge namn och att bestämma vad det är eller kommer ifrån. Vad är detta? Var har det suttit?

Kan jag ha det till något? Är det början till något jag vill hitta på? Har det ett namn? Har det kanske en historia? Utställningen är möjlig att se för alla åldrar.


Varmt välkomna att besöka utställningen på Tidaholms konsthall.

Kontakt

Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: kontakt@tidaholm.se