Planering av lovaktiviteter för barn och unga pågår

Ung flicka med stora hörlurar ligger i gräs

Även i år kommer det att arrangeras extra mycket lovaktiviter för Tidaholms barn och unga.

Regeringen har tillfört extra resurser för att kommuner ska kunna arrangera smittsäkra aktiviteter för barn och unga i åldern 6 till 15 år under loven. För Tidaholms kommun handlar det om drygt 265 tusen. Just nu pågår planering för att se till att det finns aktiviteter för en sommar i Tidaholm för stadens unga.

- Vi är väldigt glada för att regeringen ger oss möjlighet att ordna fler aktiviteter för våra unga under loven. Det är viktigt att unga har saker att göra när de är lediga och genom den här satsningen kan kommunen erbjuda ett större utbud av fritidsaktiviteter. Mycket kommer att planeras till sommaren men vi kommer att kunna nyttja dessa resurser för att ordna saker även under höstlov och andra ledigheter under resten av året, säger Bengt Karlsson (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

I sommar kommer Sommararena Bruksvilleparken att återkomma, liksom pysselverkstad, sommarlovsfiske och minigolf. Men det kommer också en del nyheter som promenadteater och skrivarverkstad.

Inom kort kommer information om vilka aktiviteter som kommer att arrangeras samt praktisk information kring dem att presenteras här på webben - håll utkik!

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

Telefon: 0502-60 62 10

E-post: kultur.fritid@tidaholm.se