Sophämtning och återvinning under helgerna

Soptunnor vid landsväg en vinterdag

I år kommer sopbilen 1-2 dagar tidigare än vanligt till vissa hushåll på grund av jul- och nyårshelgens röda dagar. Ställ ut ditt kärl i god tid och låt det stå kvar tills det är tömt.

Sophämtning

Under jul- och nyårshelgen kan sophämtningen ske 1-2 dagar tidigare än ordinarie hämtningsdag. Du hittar alla ändringar i länken. Under vecka 53 kör vi dubbla turer och hämtar både udda och jämn vecka. Fastigheter med taxa för hemkompost hämtas vecka 2 och 3 enligt schema.

Återvinningscentralen

Siggestorps årevinningscentral har alltid många besökare under julhelgen. Eftersom vi på grund av pandemin i år har särskilda regler för att undvika trängsel finns det risk att det blir långa väntetider de dagar då många besöker oss. Kan du avvakta med ditt besök till efter helgerna är vi tacksamma för det. Behöver du besöka oss så sortera ditt avfall hemma, kom ensam och förbered dig på att det kan uppstå köer in till området.

Är det förpackningar du behöver återvinna så välj någon av de elva obemannade återvinningsstationerna som finns i kommunen.

Kontakt

Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: tidaholms.kommun@tidaholm.se