Värdecheck för att visa uppskattning och stimulera handeln

Runo Johansson (L) och Anna-Karin Skatt (S)

Kommunstyrelsen fattade idag, den 1 april, beslut om att man kommer att dela ut en trivselpeng i form av en värdecheck till anställda i Tidaholms kommun. Värdechecken på 300 kronor kommer att vara giltigt i butiker, på restauranger och caféer i Tidaholm till och med den sista maj.

- Vår personal gör just nu ett fantastiskt arbete under en svår period! Att ge en värdecheck är ett sätt för oss att visa vår uppskattning samtidigt som det ger den lokala handeln en skjuts, säger Anna-Karin Skatt (S), kommunstyrelsens ordförande.

- Det finns en politisk enighet i den här frågan och alla partier ställer sig bakom beslutet, säger Runo Johansson (L), kommunstyrelsens vice ordförande.

Alla detaljer kring värdecheck är ännu inte klara men Tidaholms Sparbank kommer att vara kommunens samarbetspartner för att hantera utbetalningar till de verksamheter som väljer att vara med.

- Det kommer att vara helt frivilligt för verksamheter att ta emot värdecheckarna men vi hoppas att många väljer att ta emot dem och att det blir ett välkommet tillskott i kassorna, säger Malin Lundberg, Näringslivschef i Tidaholms kommun.

Värdecheckarna kommer att vara personliga och gälla till och med den sista maj. Värdechecken kommer att kunna användas vid ett tillfälle, då hela summan ska användas.

Hur värdecheckarna ska se ut och när de kommer att delas ut till anställda är inte klart men kommunen arbetar på att få det klart så snart som möjligt.

Fler initiativ för att underlätta för företag

Kommunen har under de gågna veckorna arbetat för att hitta sätt att underlätta och stötta kommunens företag. Flera beslut är nu fattade.

Kontakt

Malin Lundberg

Näringslivschef

Telefon: 0502-60 63 89

E-post: malin.lundberg@tidaholm.se