Coronavirus: Information från förskolor och skolor

Information om covid-19 från förskolor och skolor

Tidaholms kommun följer rekommendationerna från svenska myndigheter. Nedan kan du läsa mer om hur dessa påverkar skolor och förskolor i Tidaholms kommun.

Rekommendationerna från myndigheterna kan ändras. Vi uppdaterar informationen nedan så snart vi kan vid förändringar. Informationen granskades/uppdaterades senast 20/12-22.

Stanna hemma om du känner dig sjuk

För att förhindra smittspridning av covid-19 på våra förskolor och skolor är det fortsatt viktigt att stanna hemma vid symtom på luftvägsinfektion. Symtom kan till exempel vara snuva, halsont, feber, hosta eller sjukdomskänsla. Detta råd gäller både för de som är vaccinerade och de som är ovaccinerade.

Även om myndigheterna ändrat/tagit bort rekommendationer kan våra förskolor och skolor hålla kvar vid vissa rutiner. Mer information lämnas av respektive verksamhet via IST Lämna Hämta och Vklass.

Ändrad arbetstid (vårdnadshavare)

Om en vårdnadshavare arbetar deltid (ex. vid korttidspermittering) har man rätt till barnomsorg den tid man arbetar (enligt ordinarie regler).

Om en vårdnadshavare inte är på sitt arbete (ex. vid permittering) gäller samma regler som för arbetssökande det vill säga:

Vårdnadshavare ska vid ändrade arbetsförhållanden kontakta respektive förskola eller fritidshem för att planera barnets schema.

Vid ev. framtida beslut om stängning

Om det beslutas att grundskolor eller förskolor ska stänga kommer kommunen att erbjuda barnomsorg för barn vars enda/båda vårdnadshavare arbetar inom samhällsviktig verksamhet. Vad som gäller då kan du läsa om via länken nedan.

Kontakt

Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: tidaholms.kommun@tidaholm.se