Coronavirus: Information från förskolor och skolor

Tidaholms kommun följer rekommendationerna från svenska myndigheter. Nedan kan du läsa mer om hur dessa påverkar skolor och förskolor i Tidaholms kommun.

Rekommendationerna från myndigheterna kan ändras. Vi uppdaterar informationen nedan så snart vi kan vid förändringar. Informationen uppdaterades senast 3/4 kl. 07.15.

Förskolor

Samtliga förskolor, förutom Stormsvalan som är placerade på Syrsan, är öppna och verksamheten pågår som vanligt. Friska barn, utan sjukdomssymtom, är välkomna till sina förskolor.

Barn med placering 15-timmar

I nuläget är barn som har vistelsetid 15 timmar per vecka välkomna som vanligt. Blir situationen för kommunen mer ansträngd (ex. vid hög sjukfrånvaro bland personal) kan det komma en vädjan om att hålla dessa barn hemma.

Grundskolor

Samtliga grundskolor är öppna och verksamheten pågår som vanligt. Friska barn, utan sjukdomssymtom, är välkomna till sina grundskolor.

Gymnasiet

Rudbecksgymnsies elever får undervisning på distans sedan torsdagen den 19 mars. Elever och vårdnadshavare får mer information via Vklass.

KompetensCentrum

Vuxenutbildningen KompetensCentrums elever får undervisning på distans sedan torsdagen den 19 mars. Elever får mer information via Vklass.

Övrigt

Ändrad arbetstid (vårdnadshavare)

Om en vårdnadshavare arbetar deltid (ex. vid korttidspermittering) har man rätt till barnomsorg den tid man arbetar (enligt ordinarie regler).

Om en vårdnadshavare inte är på sitt arbete (ex. vid permittering) gäller samma regler som för arbetssökande det vill säga:

Vårdnadshavare ska vid ändrade arbetsförhållanden kontakta respektive förskola eller fritidshem för att planera barnets schema.

Taxor

I dagsläget görs ingen återbetalning av taxor.

Vid ev. framtida beslut om stängning

Om det beslutas att grundskolor eller förskolor ska stänga kommer kommunen att erbjuda barnomsorg för barn vars enda/båda vårdnadshavare arbetar innom sammhällsviktig verksamhet. Vad som gäller då kan du läsa om via länken nedan.

Pollenallergi

Du är välkommen till skola och förskola om du känner dig frisk och är symtomfri. Nu har pollensäsongen börjat och för vissa innebär det symtom som kan likna Covid-19. Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer och stanna hemma tills du är helt försäkrad om att dina symtom beror på allergi. Är du orolig och vill ha någon att rådgöra med är du välkommen att kontakta ditt barns skolsköterska - ring innan ni kommer till skolan.

Kontakt

Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: tidaholms.kommun@tidaholm.se