Coronavirus: Information från Tidaholms kommun

Text: Information från Tidaholms kommun, coronavirus (covid-19)

Tidaholms kommun följer rekommendationerna från svenska myndigheter gällande hanteringen av coronaviruset (covid-19). Kommunens prioritet är att säkerställa att viktiga samhällsfunktioner fungerar även under extraordinära situationer.

Rekommendationerna från myndigheterna kan ändras. Vi uppdaterar informationen nedan så snart vi kan vid förändringar. Informationen uppdaterades/granskades senast 27/5 kl. 8:45.

Tidaholms kommun kommer att följa de nationella rekommendationerna. Vi uppmanar alla invånare i Tidaholm att hålla sig updaterade kring utvecklingen och rekommendationerna som gäller för allmänheten. Samlad information från Sveriges myndigheter finns på krisinformation.selänk till annan webbplats.

Kommunen har planer för hur vi kan säkerställa att viktiga samhällsfunktioner kan upprätthållas även under extraordinära situationer.

Kommunens verksamheter

Vissa av kommunens verksamheter har stängt eller ändrade rutiner till följd av coronavirusets spridning. Besök verksamhetens sida här på tidaholm.se, här finns information om verksamheten är påverkad.

På grund av patientsekretess och andra sekretessbestämmelser uttalar sig kommunen aldrig om individers hälsotillstånd. Därför kommer vi varken att kunna bekräfta eller dementera eventuell smitta inom våra verksamheter.

Hjälp med inköp för dig i riskgrupp

Tidaholms kommun har ett ansvar för att säkerställa att det finns möjlighet för dem som tillhör riskgrupper att kunna handla matvaror utan att utsätta sig för smittorisk. I Tidaholm finns möjligheten att kontakta Matöppet via telefon för att beställa varor som sedan levereras hem.

Information till privata vårdaktörer

Är du en privat vårdaktör som agerar inom Tidaholms kommun och saknar sjukvårdsmaterial (ex. handsprit, handskar, munskydd) till följd av spridningen av sjukdomen Covid-19 kan du kontakta oss så att vi kan ta med dina behov i begäran om stöd till Socialstyrelsen.

Källkritik

Det finns alltid en risk att osanna rykten sprids och därför är det viktigt att du hämtar din information från källor du kan lita på. Var kritisk till rykten och påståenden som inte bekräftas av etablerade aktörer, till exempel myndigheter.

Kontakt

Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: tidaholms.kommun@tidaholm.se