Tidaholm och Tibro får gemensamt arbete med familjehem

Tibros socialchef Anneli Koivuniemi och Anneli Larsson som nu ska arbeta för både Tibro och Tidaholm

Ibland kan det uppstå svårigheter för barn och ungdomar i familjen som gör att de behöver extra stöd av andra vuxna än sina föräldrar. Då kan ett familjehem vara lösningen. Från och med oktober kommer Tidaholms kommun och Tibro kommun att samarbeta för att hitta nya familjehem och stötta dem som tagit sig an uppdraget.

- Barn behöver stöd av trygga vuxna och ibland kan föräldrarna inte ha den rollen under en period. Då kan ett sätt att hjälpa både barn och föräldrar vara ett familjehem, säger Annelie Larsson, familjehemsansvarig.

Med start i oktober kommer Tidaholms kommun och Tibro kommun att samverka i frågor som rör familjehem. Annelie Larsson, som varit familjehemsansvarig i Tidaholms kommun i många år kommer då även att börja arbeta med uppdraget i Tibro kommun.

Praktiskt innebär förändringen att familjehem i Tibro kommun, som tidigare haft olika handläggare som kontaktpersoner, nu kommer att få en. Alla som berörs kommer att bli kontaktade. Om du är intresserad av ett uppdrag som familjehem är du välkommen att hör av dig till socialförvaltningen i din kommun som hänvisar dig rätt.

- Att ett barn inte kan vara med sina föräldrar är givetvis aldrig den bästa situationen. Men för dem som behöver det är familjehemmen en fantastisk lösning. De som är familjehem brukar beskriva det som både roligt, svårt och fyllt av kärlek – precis som det är att vara en familj.

Kontakt

Socialförvaltningens reception

Telefon: 0502-60 62 20

E-post: familjehem@tidaholm.se