Nytt koncept Vandra i Skaraborg

Nu i maj har turistorganisationerna i Skaraborg tillsammans lanserat konceptet Vandra i Skaraborg. 

För första gången sätter turistorganisationerna samman en gemensam vandringsprodukt. Syftet är att visa upp den stora variationen av vandringsupplevelser som erbjuds i Skaraborg och att locka till weekendbesök.

  • Att gå samman och visa upp Skaraborg tillsammans stärker oss som destination för vandrare. Konceptet bygger på att man utgår från trevligt boende och sedan väljer man själv vilken typ av vandringsupplevelse man önskar säger Ida Elf besöksnäringsutvecklare i Tidaholm.

Inledningsvis ingår sex stycken vandringsleder runt om i Skaraborg som är lämpliga för dagsturer och som bjuder på varierande och rofylld vandring. Alla lederna som ingår i satsningen är kvalitetssäkrade och presenteras gemensamt på vandraiskaraborg.se

Sista helgen i maj hade Skaraborg besök av två bloggare med inriktning på vandring. De vandrade på fyra av lederna, bland annat på Hökensås, och berättade om detta i sina kanaler. De bodde på Kurorten Mösseberg. Detta var startskottet på lanseringen av konceptet Vandra i Skaraborg.

Lederna som ingår i produkten finns på Brommö, Mariestad; Kållandsö, Lidköping; Kinnekulle, Götene; Granvik, Karlsborg, Hökensås, Tidaholm och Billingen, Skövde.

Kontakt

Ida Elf

Centru- och besöksnäringsutvecklare

Telefon: 0502-60 62 16

E-post: ida.elf@tidaholm.se