Sommar på Tidaholms museum

Ombyggnation pågår, verktyg ligger framme

Tillfälliga Eddie Meduza-utställningen, Guidade turer och mysteriebox!

Tillfällig utställning:

Denna sommar har du möjlighet att uppleva en unik resa genom Eddie Meduzas fascinerande värld på Tidaholms Museum. En tillfällig utställning som hyllar en av Sveriges mest ikoniska musikprofiler.

Utställningen ger dig chansen att komma nära Eddie Meduzas liv och verk. Du kan se hans legendariska gitarrer, den klassiska skinnjackan som tillhörde Errol, och många fler personliga föremål som berättar historien om hans karriär och inverkan på den svenska musikscenen. Varje artefakt är en del av den större berättelsen om Eddie Meduza, en artist som lämnade ett outplånligt avtryck i musikhistorien.

Förutom att utforska utställningen, kan besökare också ta en titt i museets butik där ett exklusivt sortiment av t-shirts och souvenirer finns tillgängliga. Dessa unika föremål är perfekta för alla som vill ta med sig en bit av Eddie Meduzas arv hem.

Guidade turer:

Under sommaren 2024 kommer vi exklusivt att erbjuda en guidad tur av våra utställningar klockan 11.00 varje onsdag samt lördag.
Första turen 3/7, sista turen 14/8.
Denna tur ingår i det ordinära entrépriset.

Mysteriebox:

Dikten som försvann

Efter midsommar kan du gå en mysterievandring i Tidaholm för att lösa en gåta.

Det hela går ut på att du köper en mysteriebox. I den finns det ett antal frågor, rebusar och en karta som vägleder dig genom mysteriet.

En gång var det en fabriksarbeterska på tändsticksfabriken Vulcan som skrev en dikt som kom ut över världen i en tändsticksask. Kan den finnas någonstans på museet eller på biblioteket eller i kyrkan eller någon annanstans i staden? Hjälp oss lösa mysteriet.

Planera ditt besök till Tidaholms Museum i sommar och upptäck varför Eddie Meduza fortfarande är en älskad och omtalad ikon inom svensk musik.

 

Plats: Tidaholms Museum
Välkommen till en sommar fylld av musik, mystik och intressant historia!

Kontakt

Anja Pärnänen Praesto

Museiintendent

Telefon: 0502-60 61 92

E-post: anja.praesto@tidaholm.se