Historien om Sverige för både vuxna och barn!

Ombyggnation pågår, verktyg ligger framme

Upptäck Sveriges Historia på Tidaholms Museum och Barnens Hus – Ett Äventyr för Hela Familjen!

Missa inte

Vi tror inte att många missat SVTs senaste satsning Historien om Sverige.
Under vintern 2023/2024 sänds 10 avsnitt, berättelsen sträcker sig från istiden fram till våra dagar och lyfter fram människorna i Skaraborg och Västsverige, vars betydelsefulla roller och händelser har format landet.

Missa inte Tidaholms "egna" avsnitt! Från och med den 4 februari 2024 ansluter sig Tidaholms museum till TV-satsningen. Besök museet och fördjupa dig i vår historia genom roliga och intressanta aktiviteter samt spännande utställningar som utforskar de senaste forskningsrönen. Museet öppnar sina dörrar för besökare att tillsammans upptäcka det rika kulturarvet som präglat regionen.

Som en extra bonus visas även barnversionens avsnitt av serien varje torsdag och fredag i slutet av lekpassen på Barnens hus. Det är ett perfekt tillfälle för de yngre att lära sig om Sveriges historia på ett lekfullt sätt.

Så, släpp vardagens stress och ge dig själv en dos av historiens magi!
Ta del av detta unika tillfälle att fördjupa dig i historiens vingslag och utforska det fascinerande arvet från Skaraborg och Västsverige. Läs mer om TV-serien på SVT - "Historien om Sverige" och planera ditt besök på Tidaholms museum för en historisk upplevelse utöver det vanliga.

Varmt välkomna till oss!

Bild på Eddie Meduza

Kontakt

Antonia Karlsson

Enhetschef för besöksverksamhet

Telefon: 0502-60 61 53

E-post: antonia.karlsson@tidaholm.se