Lediga tomter för flerbostadshus och villor

Efterfrågan på bostäder och villatomter är stor i Tidaholm idag. Kommunen planerar därför för fler områden för både villor och flerbostadshus de kommande åren. Nedan ser du vilka tomter och områden som finns tillgängliga idag.

Är du intresserad av en tomt i något av nedanstående områden är du välkommen att kontakta samhällsbyggnadsförvaltningen för mer information.

Tidaholms tätort 

Rosenbergsområdet

Södra Rosenberg är ett nybyggnadsområde i södra delen av Tidaholms tätort där det finns lediga tomter i olika storlekar för både villor, parhus och radhus.

Om Rosenberg

I Rosenbergsområdet kommer du ha gångavstånd till det mesta som vardagen kräver. Skola och förskola, rekreation och motion, matservering och dagligvaruhandel samt anslutningspunkter för kollektivtrafik och goda förbindelse mot Tidaholms tätort.

Inom 500 meter ligger Rosenbergs idrottsområde med ishall, tennishall och fotbollsområde som enkelt och tryggt kan nås via anslutande gång- och cykelvägar.

Flerbostadshus/parhus/grupphus

Utöver villatomter finns mark för flerbostadshus, parhus eller grupphus på området. Annonsering av dess görs via markanvisningar. Den första markanvisningen hölls 2019 och tilldelades Älsvabyhus AB vilka just nu bygger ett bostadsrättsområde med parhus i området.

Kv. Tallriset

Just nu finns även tre större tomter på Kv Tallriset lediga för bostadsbebyggelse, utan förekommande markanvisning.

Övriga orter

Kungslena

Nu har vi släppt tomtkön för de 8 villatomterna på blivande Kalkbruksvägen i Kungslena by! En unik chans att bygga hus mitt i den historiska miljön kring Kungslena samhälle.

Kungslena är ett mindre bysamhälle i nordvästra delen av Tidaholms kommun. Närheten till väg 26 möjliggör bra kommunikationer och pendlingsmöjligheter till Tidaholm (1mil), Skövde (2mil) och Falköping (2mil). I Ekedalen (5km) finns både skola (F-6) och förskola.

Här kan du läsa mer om Kungslena, villatomterna och hur du ställer dig i kö.

Kontakt

Pernilla Andersson

Utvecklingsledare, tomtbokning

Telefon: 0502-60 60 82

E-post: pernilla.andersson@tidaholm.se

Marie Bengtzon

Planarkitekt

Telefon: 0502-60 60 30

E-post: marie.bengtzon@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:14 januari 2022