Lediga tomter för flerbostadshus och villor

Efterfrågan på bostäder och villatomter är stor i Tidaholm idag. Kommunen planerar därför för fler områden för både villor och flerbostadshus de kommande åren. Nedan ser du vilka tomter och områden som finns tillgängliga idag.

Är du intresserad av en tomt i något av nedanstående områden är du välkommen att kontakta samhällsbyggnadsförvaltningen för mer information.

Tidaholms tätort 

Rosenbergsområdet

Rosenberg är ett nybyggnadsområde där det finns lediga tomter i olika storlekar att boka. De första tomterna beräknas klara för överlåtande sommaren 2019.

I Rosenbergsområdet kommer du ha gångavstånd till det mesta som vardagen kräver. Skola och förskola, rekreation och motion, matservering och dagligvaruhandel samt anslutningspunkter för kollektivtrafik och goda förbindelse mot Tidaholms tätort.

Inom 500 meter ligger Rosenbergs idrottsområde med ishall, tennishall och fotbollsområde som enkelt och tryggt kan nås via anslutande gång- och cykelvägar.

Här kan du läsa mer om den nya stadsdelen Rosenberg.

Om du är intresserad av en tomt på Rosenberg ska du ställa dig i tomtkö. Tomtindelningen på området är klar och i början av 2019 kommer de som står i kö att börja boka tomter i turordning.

Hagaområdet

En tomt finns fortfarande ledig vid Everts Stig i Hagaområdet som ligger mellan ån Tidan och Västra Drottningvägen vid utfarten mot Falköping. Området är omgivet av vacker natur med ett rikt fågelliv.

Genom området går även den populära Ånarundan, en 3,6 km lång promenadstig utmed Tidan. Det är lätt att cykla till centrum, skolor och fritidsaktiviteter. Inom ett avstånd av knappt 1 500 meter finns ett antal förskolor med olika pedagogiska inriktningar. Möjlighet finns att ansluta sig till fjärrvärmenätet.

Östergatan, kvarteret Montören

En obebyggd villatomt finns tillgänglig på Östergatan 3. Tomten ligger i ett befintligt bostadsområde med bra kommunikationer in mot centrum, bra bussförbildelser och närhet till skolor/förskolor.

Tomten ligger öster om Östra kyrkogården, med närhet till Tidan och ca 1 km från Gamla Torget och Tidaholms centrum. På tomten finns idag en återvinningsstation, vilken kommer att flyttas vid försäljning.

Kämpen 5 - Kungsbroområdet (flerbostadshus)

I norra delen av Kungsbroområdet ligger fastigheten Kämpen 5, en tomt om 2600 kvm planlagd för 1-2 flerbostadshus i max två våningar. Området angörs från Rådhusgatan och gränsar till befintlig villabebyggelse samt en lokal handelsträdgård. Fastigheten är en del av det blivande bostadsområdet Kungsbro, vilket de kommande åren planeras omvandlas från skolområde till bostadsområde.

Kungsbroområdet:

Med ett av Tidaholms finaste lägen ligger Kungsbroområdet - ett stenkast från både Tidaholms centrum och den fina miljön kring ån Tidan. Kungsbroområdet har en anrik historia och fungerade under drygt 100 år som skolområde för stadens första folkskolor.

Området har ett unikt centralt läge; granne med stadshotellet, Tidaholms kyrka och Gamla Torget, i direkt närhet till Turbinhusön och strandpromenaden vid ån Tidan samt gångavstånd till service, handel och busstation.

Övriga orter

Folkabo

Folkabo är en småort i västra delen av Tidaholms kommun, med bra kommunikationer till Tidaholm och Falköping samt bra pendlingsmöjligheter till Skövde och Mullsjö/Jönköping. I Folkabo finns både skola (F-6) och förskola.

I Folkabo finns idag en ledig byggbar villatomt på 1642 kvm med adress Sandlidsvägen 21, samt möjlighet till en villatomt om 1231 kvm i norra delen av Folkabo samhälle med adress Dalvägen 10.

Fröjered

Fröjered är en mindre ort i norra delen av Tidaholms kommun, vackert belägen vid ån Tidans strand. Här finns både skola (F-6) och förskola, samt en kommunal badplats och minigolfbana centralt belägen i orten.

I Fröjered finns idag en ledig tomt på 1842 kvm.

Kartor

Här finner du kartor över lediga tomter i Tidaholm

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
Tidaholms kommun, översiktskarta.pdföppnas i nytt fönster 478.2 kB 2018-05-11 10.58
Översikt lediga tomter.pdföppnas i nytt fönster 1.1 MB 2019-09-03 11.39
Hagaområdet.pdföppnas i nytt fönster 238.6 kB 2018-05-11 11.19
Östergatan, kv. Montören.pdföppnas i nytt fönster 147.5 kB 2018-05-11 11.19
Kämpen 5, Kungsbroområdet.pdföppnas i nytt fönster 965.3 kB 2019-09-03 11.16
Folkabo, lediga tomter (grönmarkerade).pdföppnas i nytt fönster 548.1 kB 2018-05-11 11.18
Fröjered, ledig tomt.pdföppnas i nytt fönster 389.5 kB 2018-05-11 11.20

Kontakt

Pernilla Andersson

Utredningssekreterare, tomtbokning

Telefon: 0502-60 60 82

E-post: pernilla.andersson@tidaholm.se

Marie Bengtzon

Planarkitekt

Telefon: 0502-60 60 30

E-post: marie.bengtzon@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:3 september 2019