Ansökan öppen till våra yrkesutbildningar på KompetensCentrum

Vill du utbilda dig för framtiden? Går du i tankarna på att studera? Nu är det dags att söka till våra gymnasiala yrkesutbildningar! Under perioden 15 april - 15 maj har du möjlighet att söka till våra yrkesutbildningar på KompetensCentrum som startar i augusti 2023.

Våra utbildningar

Utbildningarna som du kan söka hos oss på KompetensCentrum är följande:

Ansökan

Ansökan görs via vår e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och görs på lite olika sätt beroende på vart du är folkbokförd. Vad som gäller för just din ansökan kan du informera dig om nedan.

Är du folkbokförd i Skaraborg och ska göra ansökan till en yrkesutbildning?

Om du är folkbokförd i någon av Skaraborgs 15 kommuner gör du ansökan till våra yrkesutbildningar i vår e-tjänst. Observera att du alltid behöver bifoga betygskopia och även fram- och baksida på ditt B-körkort om du söker till yrkesförarutbildningen.

Är du folkbokförd utanför Skaraborgs område och ska göra ansökan till en yrkesutbildning inom Skaraborg?

Om du är folkbokförd i en annan kommun än någon av Skaraborgs 15 kommuner måste du först ansöka om yrkesutbildningen hos utbildningsanordnaren. Sedan ska du även skicka in denna ansökan inklusive dina betyg via e-post till vuxenutbildningen i din hemkommun, senast sista ansökningsdag.

När din ansökan tillsammans med betyg mailats till din hemkommun är din ansökan komplett.

Är du folkbokförd i Tidaholms kommun men söker yrkesutbildning utanför Skaraborgs område eller via Naturbruksförvaltningen, Västra Götalandsregionen?

Om du är folkbokförd i Tidaholms kommun men söker utbildning i en kommun utanför Skaraborg eller via Naturbruksförvaltningen gör du först din ansökan hos utbildningsanordnaren. Vidare ska kopia på din ansökan samt betyg att mailas till komvuxansokan@tidaholm.se. När din ansökan har inkommit till både utbildningsanordnaren och oss är din ansökan komplett. Observera att vi inte tar emot några ansökningar i pappersform.


Kontakt

KompetensCentrum

Telefon: 0502-60 61 58

E-post: kompetenscentrum@tidaholm.se