Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Våldsbejakande extremism

Tidaholms kommun har en handlingsplan som grund i arbetet mot våldsbejakande extremism. Vi kan också hjälpa dig som är orolig att någon som är ung håller på att bli radikaliserad.

Våldsbejakande extremism är ett samlingsbegrepp för rörelser, ideologier eller miljöer som inte accepterar en demokratisk samhällsordning och som främjar våld för att uppnå ett ideologiskt mål.

 

Säkerhetspolisen bedömer idag att det finns tre våldsbejakande extremistiska miljöer i Sverige. Den autonoma miljön, vit makt-miljön och den extremistiska islamistiska miljön.

 

Den våldsbejakande extremismen kan ta sig olika uttryck. Från att på olika sätt stödja eller uppmana andra att utföra våldshandlingar och attentat, till att delta i finansiering, rekrytering, spridning av propaganda eller planering av olika våldshandlingar.

 

Är du orolig för någon?

Det är i första hand till polisen du ska vända dig gällande våldsbejakande extremism och radikalisering. Är det ett barn eller en ungdom du är orolig över bör du också kontakta kommunens socialtjänst.

 

En anmälan om misstanke att ett barn eller ungdom kan ha involverats i våldsbejakande extremism kan komma från bland annat skolan, polisen, fritidsledare, hälso- och sjukvården eller allmänheten.

 

Kontakta oss via telefon eller skicka in en orosanmälan, kontaktuppgifter hittar du till höger.

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2017-11-03

Aktuellt

Kontakt

Socialförvaltningens reception

0502-60 62 20

 

Telefontider

Måndag-torsdag 9-16

Fredag 9-15

 

Besöksadress
Stadshuset
Torggatan 26 A
522 31  Tidaholm

 

Postadress

Socialförvaltningen
Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning