Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Tidaholmsbesök i Rockford, Illinois

I slutet av oktober 2017 besökte fyra representanter från Tidaholms kommun Rockford i Illinois, USA. I Rockford finns många svenskättlingar och regionens kopplingar till Sverige utgör en grund för samarbeten mellan länderna.

Under resan träffade man bland annat representanter från Rockford stad, Rockfords regionala råd för ekonomisk utveckling och Rockfords turism- och besöksnäringsutvecklingsorganisation. Kommunen representerade också enskilda näringsidkare i Tidaholm vid olika möten och förhoppningen är att öka utbytet och handeln mellan regionerna.

 

Intresset för Tidaholm var också stort för stadens Svenskhistoriska sällskap som nyligen fått en stor donation efter en Tidaholmsättling, Conrad Johnson, som önskat att man upprätthåller kontakten med hans gamla hemtrakter.

 

Under en presskonferens på Svenskhistoriska sällskapet lämnades bland annat stora bilder från Tidaholm över. Presskonferensen filmades av två lokala tv-stationer och samarbetet med Skaraborg och Tidaholm fick därigenom stor uppmärksamhet.

 

Skaraborg har sedan många år ett utbyte med regionen och med på resan var även representanter från Skara kommun och Skaraborgs kommunalförbund.

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2017-10-30

Kontakt

Kommunikatör

Miranda Bergsten

0502-60 60 32

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning