Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Björnens förskola har pyntat Påskbjörken

Just nu står en färggrann björk på Gamla torget. Det är en Påskbjörk som barnen på Björnens förskola har pyntat med ägg i glada färger.

Att dekorera Påskbjörken är ett uppdrag som går runt mellan förskolorna. I år var det förskolan Björnens tur. Barnen på avdelningarna Teddy, Nalle, Grottan, Bamse och Blåbäret har tillverkat pynt på olika sätt. De har både målat, klippt och klistrat papperägg, som sedan har laminerats för att tåla vädret.

 

- Barnen har tyckt att det har varit jätteroligt att göra dekorationer och pynta trädet på torget. Det är också roligt för dem att gå dit med sin familj och släktingar och visa upp vad de har gjort, säger Anneli Sandén som arbetar på förskolan Björnen. Anneli menar också att arbetet med Påskbjörken blev en aktivitet som barnen på förskolans olika avdelningar samlades kring och utförde tillsammans vilket barnen tyckte var roligt.

Ida Elf, Centrum- och besöksnäringsutvecklare, berättar att Tidaholms kommun i år har satt upp Påskbjörken för femte året i rad.

 

- Tanken med påskbjörken är att det ska hända på något på torget även tidig vår. Det är bra sätt att locka både unga och vuxna fram till centrum för att titta på påskpyntet som barnen tillverkat, säger Ida.

Björken brukar sättas upp på Gamla Torget några veckor innan påsk. Varje år bjuds en ny förskola in att vara med och påskpynta. När björken är färdig bjuds alla barn på frukt och när björken har rests upp invigs den med ”raketen”.


Här är alla förskolor som har varit med och pyntat Påskbjörken:

  • Förskolan Björnen 2018
  • Förskolan Axet 2017
  • Hellidens förskola 2016
  • Förskolan Syrsan 2015
  • Förskolan Ugglan 2014.

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2018-03-22

Kontakt

Kvalitetsutvecklare

Lena Kulin

0502 - 60 62 32

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning